fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Humanitarna organizacija Haluan iz Malezije i Universtiy Teknologi MARA UiTM iz Malezije u posjeti MFS-EMMAUS-u

 

MFS-EMMAUS je imao čast da proteklih dana ugosti članove Humanitarne organizacije HALUAN iz Malezije i profesora dr. Baharudin Omara zajedno sa svojim kolegama i studentima sa Teknologi MARA UiTM Univerziteta iz Malezije. Radi se o uzvratnoj posjeti koja je uslijedila nakon što su predstavnici MFS-EMMAUS-a u julu ove godine posjetili sjedište Haluan organizacije koja pomaže ugroženim područjima i stanovništvu širom svijeta te pruža podršku u rekonstrukciji infrastrukture posebno u kriznim područjima.

Humanitarna organizacija Haluan i dr. Baharudin Omar zajedno sa svojim kolegama i studentima, posjetili su tokom prvog dana radne posjete Ambasadu Indonezije u BiH i Vakufsku direkciju Islamske zajednice u BiH. Posjeti ovim dvjema institucijama su prisustvovali i predstavnici naše organizacije na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem. Na sastanku se razgovaralo o potencijalnim oblicima saradnje na poljima zajedničkog interesa.

Nakon toga uslijedile su posjete Prihvatnom centru Duje i Internatskom smještaju u Potočarima, Srebrenica, gdje je za djecu podijeljeno 85 ruksaka a donirane su i namirnice za potrebe Prihvatnog centra Duje.

Posjetiocima su predstavljeni svi projekti naše organizacije i definisali su se neki projekti za zajedničku saradnju u budućnosti.