fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

IN MEMORIAM Dr. MUAMER MUJČINAGIĆ 2015-2020

Uposlenici i korisnici usluga MFS-EMMAUS–a su u prostorijama Prihvatnog centra Duje, obilježilji petu godišnjicu od smrti rahmetli doktora Muamera Mujčinagića.
Za okruglim stolom, uz prisustvo brojnih uposlenika prisjetili smo se njegovog rada, savjeta i vedrog duha a na stolici je i ove godine simbolično stajao doktorov bijeli mantil kao znak da su sjećanja na njegov lik još uvijek prisutna među nama.
Korisnici Prihvatnog centra Duje koji su ga mnogo voljeli ispisali su najljepše stihove i priče u spomen na doktora i njegov rad.
Dr. Muamer Mujčinagić ostat će upamćen kao vrhunski stručnjak, a njegov rad i zalaganje u Prihvatnom centru Duje pamte svi uposlenici i korisnici iz vremena dok je bio među nama u kolektivu. Mnogima je bio više od doktora kada je nesebično pomagao i radio a pri tome bio staložen, mudar, dostojanstven i veliki oslonac za sve.
“Doktor nam je bio velika podrška, uz njega je sve bilo izvodljivo. Davao nam je uvijek korisne savjete i ulijevao samopouzdanje i sigurnost. Cijenili smo i uvažavali njegova mišljenja a on je za uzvrat cijenio sve uposlenika prateći njihove aktivnosti i bio je ponosan na naše uspjehe.” navodi u svom obraćanju na okruglom stolu Mevludin Mustafić, šef radno okupacione terapije i dugogodišnji uposlenik Prihvatnog centra Duje.
Emotivnim anegdotama iz radnog iskustva sa rahmetli doktorom prisjeća se i rukovodilac gerontološkog odjela pri Prihvatnom centru Duje, Mirsad Kahrimanović koji navodi da je poznavati doktora bila izuzetna čast i prilika da se pokupi pamet na jednom mjestu, sarađivajući i razgovarajući sa njim o bilo kojem problemu. “Njegov profesionalni i kontinuirani pristup i komunikacija sa korisnicima treba da bude primjer medicinskom osoblju kako se treba ophoditi prema oboljelim u Centru i šire.” dodaje Mirsad u svom obraćanju svim prisutnim.
Prisutni korisnici sjetili su se doktora i odali počast učenjem fatihe i minutom šutnje a obilježavanje je završeno obilaskom mezara rahmetli doktora Muamera.