fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Jusuf Nurkić donirao 40.000 USD Prihvatnom centru Duje

Jusuf Nurkić,  bosanskohercegovački košarkaš i član NBA ekipe Phoenix Suns, donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u,  sufinansira dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje.

 

Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju sa djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine.
Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja.
Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju.
Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić.
Zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. Nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naše korisnike, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini.