fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

KRENULI SMO SA PODJELAMA NOVČANIH STIPENDIJA ZA 1.700 JETIMSKE DJECE ŠIROM BiH.

Ekipe Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS će u naredna četiri dana vršiti podjelu novčanih stipendija za 1.700 jetimske djece širom Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS je i ovaj put organizovao podjele koje će se realizovati na više od 20 lokacija u BiH.

Radi se o Živinicama, Kalesiji, Lukavcu, Tuzli, Zvorniku, Goraždu, Sarajevu, Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi, Bihaću, Cazinu, Velikoj Kladuši, Srebrenici, Srebreniku, Brčkom, Gradačcu, Travniku, Bugojnu, Mostaru, Zavidovićima, Jelahu, Klokotnici i Gračanici.

Izvršene su sve neophodne mjere prevencije i zaštite prema uputama Kriznih štabova zbog trenutne epidemiološke situacije. Objekti gdje se vrši podjela unaprijed su dezificirani a dezinfekcija ruku i nošenje zaštitnih maski je obavezno osim u samom činu fotografisanja.

Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogreva i bijele tehnike.

MFS-EMMAUS već više od dvadeset godina djeluje kao jedinstvena domaća, humanitarna, nevladina organizacija unutar i van granica Bosne i Hercegovine. Osnovana je 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.