fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

LJUBAV ZA MAJKE SREBRENICE

Sa njima obilazimo mezarja, pomažemo u kući i vrtu, slavimo rođendane, pripremamo ogrjev i zimnicu, proslavljamo bajrame, brinemo o njihovom zdravlju i još mnogo toga. Jednako isto kao i sa rođenim majkama, pružili smo im ljubav a majke to znaju cijeniti. Koliko god puta navratili kod njih uvijek nam se obraduju a na licima vidimo tragove neprespavanih noći. Svaki put se zapitamo, kako izgleda jedna njihova noć u tišini, među fotografijama koje ne govore a izazivaju čežnju, bez igdje ikoga da se razgovore, pojadaju, zasmiju i da se nadaju nečemu sutra. Nečemu lijepom, nečemu čega nema i što im je ne tako davno otrgnuto od srca. Tužne li su i crne noći pa ih uvijek i iznova pokušavamo razgovoriti i tješiti a utjehu pravu niko i nikada neće pronaći. Ne dok su one žive a djeca njihova bez i jednog razloga ubijena.

Poživite nam da kuću zajedničku vam napravimo i približimo vas vašoj djeci u Potočarima, blizu smo a vi nam budite jake kao do sada, ne posustajte do trena kada ćete nam svaki dan biti u zagrljaju da vas čuvamo i o vama se brinemo.

Za sreću vašu i ljubav za Majke Srebrenice uvijek vremena ćemo naći.

Poživite nam da pričate i opominjete kako boli majčina suza, kako su dani tmurni i surovi, kako umjesto unučadi pogledate haber da su vam kosti dječije pronašli, kako iz iste čaše tuge ste se napile i treba kao takve da opominjete da se nikada i nikome ne ponovi.