fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

LJUDI IPAK ZRAČE HUMANOŠĆU ZBOG TOGA VAM HVALA

Humanost i koncept solidarnosti vodi do pojma spremnosti pomaganja ljudima u različitim sferama nevolja. Mi kao humanitarna organizacija koja djeluje dugi niz godina na području čitave Bosne i Hercegovine nastojimo dokučiti svaki segment društva kada osjetimo da je potrebna naša pomoć pri realizaciji društveno korisnih namjera. Sa druge strane, jako smo počašćeni kada na našu stranu kao vjetar u leđa se priključe i pojedinci kao i institucije, tada ta humanost dolazi do većeg izražaja i puno lakše je realizirati.


Prema tome, zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našoj akciji i izvršili uplatu za kurbane koje smo realizovali u proteklim danima. Takođe bi se zahvalili svim pojedincima koji su lično dovukli svoje kurbane na naša tri punkta za prijem u Prihvatnom centru “Duje”, Narodnoj kuhinji Doboj i Internatskom smještaju u Potočarima. Osim građana, zahvaljujemo se i velikom broju inostranih nevladinih organizacija i organima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji nas kontinuirano prate i prepoznaju naše potrebe kroz razne projekte kao i kurbane gdje su donirane velike količine kurbanskom mesa i sa njihove strane.

Da napomenemo da će se zaprimljeno meso koristiti kroz projekte MFS-EMMAUS-a a to su spremanje hrane u Prihvatnom centru “Duje“, „Internatskom smještaju u Potočarima“, „Narodnoj kuhinji u Doboju“ kao i kroz projekat „Jedan obrok dnevno“ i velika količina mesa će biti podijeljena i socijalno ugroženom stanovništvu.
Ove vrijedne donacije ne samo da će pomoći i održati neke od naših projekata, nego će i pomoći pri proširenju istih kako bi realizovali što više pomoći onima kojima je ona uistinu potrebna.


DOBRO SE BOLJIM VRAĆA!