fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS obilježio 19. godišnjicu rada i postojanja

U sjedištu Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u subotu, 7. aprila, održana je bogata kulturno-zabavna i sportska manifestacija povodom obilježavanja 19 godina rada Udruženja.

Uz prisustvo velikog broja partnera i prijatelja Udruženja, predstavnika Vlade TK na čelu sa ministricom za rad i socijalnu politiku gospođom Sandrom Memić, načelnikom Općine Doboj Istok gospodinom Kemalom Bratićem, u prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje, prezentovane su aktivnosti Udruženja u 2017. godini.

Prisutni su mogli da uživaju i u bogatom kulturno – zabavnom programu koji su pripremili korisnici Prihvatnog centra Duje. Šaljiva predstava „Uspjeh iz inata“, recitacije i lijepe sevdalinke oduševile su sve prisutne.

U svom radu, kroz različite projekte MFS-EMMAUS nastoji da pomogne što većem broju ljudi, tako je u protekloj godini materijalnu pomoć pružio za 12 535 porodica i Udruženja.

Naravno, bez donatora i humanih ljudi sve učinjeno ne bi bilo moguće, tako da je za neizmjernu podršku i doprinos na polju humanitarnog djelovanja uručeno 41 priznanje i 41 zahvalnica. Priznanja u znak zahvalnosti dugogodišnjim saradnicima, prijateljima i donatorima uručio je predsjednik Upravnog odbora MFS-EMMAUS-a, gospodin Aziz Smajlović.

Specijalno priznanje uručeno je našem dugogodišnjem prijatelju i partneru Eddy Thoreau, čovjeku velikog srca, koji još od davne 1999. godine kada je prvi put stigao u BIH, ostao vjeran MFS-EMMAUS-u i pružio podršku našem radu.

U popodnevnim satima upriličen je svečani ručak za goste i prijatelje.