MFS-EMMAUS podijelio predramazanske pakete u kolektivnim smještajima

Feedback iz Indonezije-Uplaćena sredstva realizovana podjelom paketa

Martovska posjeta delegacije MFS-EMMAUS-a Indoneziji u cilju povezivanja sa nevladinim sektorom ove zemlje već je urodila plodom. Iz organizacije AKSI CEPAT TANGAP (ACT) FOUNDATION uplaćena su sredstva za podjelu prehrambenih paketa socijalno ugroženom stanovništvu u Bosni i Hercegovini. Predramazanskom podjelom obradovane su mnoge porodice u kolektivnim izbjegličkim kampovima i kolektivnim smještajima sa minimalnim uslovima dostojnim čovjeku. Zaboravljeni i sklonjeni u stranu čekaju pod oronulim krovom neko bolje vrijeme. Pod vremenskim neprilikama, naročito kada duva jak vjetar i pada kiša, govore nam kako više vremena provode vani jer se tako osjećaju sigurniji od urušavanja samih objekata. Nadamo se intenzivnijoj saradnji sa ovom organizacijom i da će se slične akcije nastaviti u narednom periodu kao i u toku samog mjeseca ramazana.

Da podsjetimo da je periodu od 16. -24. marta 2019. godine, delegacija MFS-EMMAUS-a na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem boravila je u Indoneziji s ciljem utvrđivanja saradnje sa tamošnjim nevladinim organizacijama.

Tokom boravka u Jakarti upriličena je posjeta organizacijama iz nevladinog sektora koje se bave humanitarnim radom i dijele istu misiju kao i naše Udruženje