fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS POSLAO HUMANITARNU POMOĆ U BURKINU FASO, AFRIKA

Brodski kontejner humanitarne pomoći za Burkinu Faso u Africi, zemlju koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu, upravo je krenuo ispred kapaciteta MFS-EMMAUS-a.
Roba koja se šalje prikupljena je od građana BiH koji su svoju odjeću i obuću donirali u naše humanitarne kontejnere postavljene u Gračanici, Tuzli, Srebreniku, Živinicama i Odžaku, kao i roba donirana od Bingo Doo.
Pomoć se sastoji i od školskog pribora, tekstila te ostalih potrebština.
Zemlja koja spada među najsiromašnije u svijetu već nekoliko godina dobija pomoć iz naše zemlje od čestitog i vrijednog naroda Bosne i Hercegovine kao i naše dijaspore. Ovo je treći kontejner humanitarne pomoći koji šaljemo za Burkinu Faso od 2014. godine kada smo i započeli sa projektom. Pored toga svake godine prikupljamo stipendije za školovanje djece u Burkini Faso, koje iznose samo 30 KM za školsku godinu, tako smo ove godine prikupili novac za stipendiranje 1673 djece u 4 škole što je ukupno 4 667 stipendija od 2014. godine.


Najveći donatori stipendija su kao i proteklih godina Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, Udruženje studenata “Plavi leptir” Sarajevo, Džemat Nur Han Zenica, a u velikoj mjeri za prikupljanje stipendija angažovali su se i pojedinci, građani BiH te BH dijaspora.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima vama koji ste svojim donacijama omogućili da pomognemo ovim ljudima a posebno djeci koja će upravo zahvaljujući vama moći da se školuju a samim time osigurana im je i bolja budućnost.