fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS potpisao memorandum o saradnji sa Fudbalskim klubom Sarajevo

Dobru saradnju sa jednim od najvećih sportskih kolektiva u BiH MFS-EMMAUS je na svoj 17 rođendan ozvaničio potpisivanjem memoranduma o saradnji.
Fudbalski klub Sarajevo već dvije godine od plata svojih uposlenika finansira dvoje djece u Internatskom smještaju za djecu Srebrenice u Potočarima a sada je ta saradnja ozvaničena i proširena i na druge projekte.
Prije svega se to odnosi na Malonogometnu reprezentaciju beskućnika BiH čiji je nosioc projekta MFS-EMMAUS i Međunarodni omladinski radni kamp u Srebrenici.
Predstavnici FK Sarajevo su takođe obećali najmlađe korisnike Prihvatnog centra „Duje“ ugostiti na jednoj od svojih domaćih utakmica Premijer lige i tako im pružiti jedno nezaboravno iskustvo. Memorandum su potpisali generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, gospodin Dino Selimović i direktor MFS-EMMAUS-a, gospodin Hamzalija Okanović.

„Ponosni smo što smo već dugi niz godina partner Međunarodnom fourmu solidarnosti –Emmaus a danas smo evo i ozvaničili tu saradnju u smislu potpisivanja memoranduma o razumjevanju. Ta saradnja  će se ogladati u  pomoći malonogometnoj reprezentaciji beskućnika BiH, Internatskom smještaju djece u Srebrenici ali i nizu drugih projekata; volonterskih kampova u Srebrenici te generalno animiranja članova Fudbalskog kluba Sarajevo, naših navijača i simpatizera da dio svojih sredstava, dio svog novca koliko budu u mogućnosti ili dio svog slobodnog vremena kao volonteri, upravo utroše u pomoći prema organizaciji koja broji preko 220 zaposlenih i koja brine o toliko mnogo ljudi kojima je pomoć potrebna“ – izjavio je gospodin Dino Selimović nakon potpisivanja memoranduma.

 

Sa ovim memorandumom, MFS-EMMAUS je nakon sličnog sporazuma sa reprezentativcem BiH i fudbalerom Evertona, Muhamedom Bešićem, proširio krug sportskih kolektiva i pojedinaca sa kojima sarađuje na projektima usmjerenim ka mladima.

 

„Za nas kao nevladinu organizaciju koja ima veliku mrežu partnera i donatora ovo je jedan novitet i mnogo nas raduje današnje potpisivanje ovog memoranduma. Fudbalski klub Sarajevo će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u projekat malonogometne reprezentacije beskućnika BiH te omladinske radne kampove koje radimo u Srebrenici gdje će grupa navijača, možda i igrača, doći na nekoliko sati ili dana, boraviti na Međunarodnom omladinskom radnom kampu i dati svoj doprinos i kategorijama korisnika za koje brinemo u Srebrenici.“ –  riječi su Rukovodioca sektora za razvoj i saradnju Elmedina Škrebe.

 

Nakon potpisivanja memoranduma, gospodin Dino Selimović sa svojim saradnicima je prisustvovao završnici 8 memorijalnog turnira za najmlađe „Franco Bettoli“ održanog u sklopu obilježavanja 17 godišnjice rada MFS-EMMAUS-a prilikom čega je uručio pehare i priznanja za najuspješnije ekipe i pojedince.