fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS: PRIKUPLJENE VELIKE KOLIČINE KURBANSKOG MESA

MFS-EMMAUS je ove godine za vrijeme trajanja Kurban bajrama prikupio velike količine kurbanskog mesa. Jedan dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju i Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici kao i za projekat Jedan obrok dnevno a preko 10 tona mesa podijeljeno je lokalnom stanovništvu i socijalno osjetljivim porodicama širom BiH.

Ove količine mesa prikupljenje su zahvaljujući zaista velikom odzivu građana koji su na vlastitu inicijativu predali svoje meso u našu organizaciju ali i onih koji su uplatili novac za kurbane na naše transakcijske račune uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu.

Veliki dio mesa prikupljen je uz podršku organa Islamske zajendice u BiH sa područja Muftijstva tuzlanskog (Medžlisa islamske zajednice Živinice, Gradačac, Džemat Vukovije Donje, Čelić i Srebrenica); Muftijstva zeničkog (MIZ Tešanj); Muftijstva sarajevskog (MIZ Visoko); Muftijstva banjalučkog (MIZ Kotor Varoš).

Kao i uvijek, podršku su nam pružili i naši dugogodišnji prijatelji i donatori: Crveni polumjesec turske, IHH Insani yardim vakfi, organizacija WEFA, Deniz Feneri, IHH NLiz Holandije, Hasene i Sadakataš iz Turske kao i organizacije NU CARE LAZISNU iz Indonezije i GLOBAL PEACE MISSION iz Malezije.

Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika, ali i pruža nam mogućnost da radost bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

Ove vrijedne donacije mesa ne samo da će pomoći i održati neke od naših projekata, nego će i pomoći pri proširenju istih kako bi realizovali što više pomoći onima kojima je ona uistinu potrebna

“Svima vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom”
.
Dobro se boljim vraća!