MFS EMMAUS: PRIKUPLJENE VELIKE KOLIČINE KURBANSKOG MESA

VELIKI BROJ PRIJATELJA I DONATORA PONOVO PODRŽAO MFS-EMMAUS I PROJEKTE KOJE IMPLEMENTIRA

MFS-EMMAUS je ove godine za vrijeme Kurban bajrama prikupio velike količine kurbanskog mesa. Jedan dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju, Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici kao i za potrebe projekta „Jedan obrok dnevno“ koji implementiramo na općinama Doboj Istok, Gračanica, Zvornik, Bratunac i Srebrenica. Značajan dio kurbanskog mesa podijeljen je lokalnom stanovništvu i porodicama širom BiH.

Ove količine mesa prikupljenje su zahvaljujući zaista velikom odzivu građana koji su na svoju inicijativu predali svoje kurbansko meso u našu organizaciju ali i onih koji su uplatili novac za kurbane na naše transakcijske račune uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu.

Najveći dio mesa prikupljen je uz podršku organa Islamske zajendice u BiH, domaćim i stranim džematima i nevladinim organizacijama širom svijeta koji su ujedno i naši dugogodišnji prijatelji i donatori.

Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika, ali i pruža nam mogućnost da radost bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

“Svima vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom”

Dobro se boljim vraća!