fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS tokom 2021. godine prikupio sredstva za 3.677 stipendija djeci u Burkini Faso

Sedam godina bezprekidno prikupljamo donacije koje omogućavaju stipendiranje djece u afičkoj zemlji Burkini Faso koja slovi za jednu od najsiromašnijih zemalja u svijetu. Osim siromaštva, jedan od najvećih problema njihovog stanovništva je i nepismenost.

 

U 2021. godini prikupili smo 110.310 KM čime smo osigurali sredstva za 3.677 stipendija za djecu ove zemlje koja po svemu sudeći ne bi imali mogućnost da sjedu u školske klupe sa svojim vršnjacima i stiču bar osnove opismenjavanja. Zahvaljujući uvijek dobrom odazivu domaćih i stranih donatora i pojedinaca, sredstva će biti uplaćena na ime stipendija djece u Burkini Faso. Pisma zahvale od djece očekujemo krajem aprila kao i svake godine, koje ćemo odmah po prijemu proslijediti svim donatorima pojedinačno na kućnu adresu. Zaista je lijepo biti dio ovog angažmana i ubjeđenja da ste malim odricanjem pomogli nekom djetetu u Africi da završi bar jedan razred osnovne škole.

 

Zahvaljujemo se u ime ove divne dječice svima koji su bili dio ove pozitivne priče. Nastavljamo dalje! Akcija prikupljanja sredstava za stipendiranje djece u Burkini Faso traje tokom cijele godine a stipendije u iznosu od 30 KM ili 15 Eura možete uplatiti na žiro račun Udruženja MFS-EMMAUS.

 

Broj računa za donaciju:

Svrha uplate: Stipendija za Burkinu Faso

Uni Credit Banka

3389002209384239

IBAN: BA39 3389 1048 0572 3482

SWIFT CODE: UNCRBA 22

 

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA!