fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Napreduju radovi na izgradnji Centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Doboj Istoku

Izgradnju Centra finansira Fondacija Veliko srce (The Big Heart Foundation) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a namjena mu je da pruži podršku za svu djecu sa poteškoćama u razvoju sa općine Doboj Istok  i šire.

Nakon polaganja kamena temeljca 18. maja krenulo se u detaljnu pripremu zemljišta prije same izgradnje, izvođenje betonskih radova u zemlji i iznad zemlje a sada se uveliko pristupilo zidanju samog objekta koji već poprima svoj izgled kakav bi trebao biti u konačnici.

Centar će imati specijalno uređene kabinete za individualni i grupni rad, senzorne sobe i vanjska igrališta prilagođena djeci sa poteškoćama u razvoju i predstavlja izuzetno važnu potporu njihovim potrebama kao i njihovim roditeljima, posebno jer je već u praksi potvrđena potreba za postojanjem istog, kroz realizaciju projekta Dnevnog boravka/centra djece sa posebnim potrebama koji realizuje MFS-EMMAUS.

Završetak radova na Centru očekuje se početkom maja iduće godine a izvođač radova je građevinska firma „Invest gradnja“ iz Gračanice.

Dobro se boljim vraća!