fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Naša snaga i ponos-Volonteri se ponovo okupili u Srebrenici

U proteklih sedam dana grupa naših volontera, samoinicijativno se organizovala kako bi pomogli u aktivnostima koje se realizuju u okviru Emmausovih kapaciteta u Potočarima.
20 mladih volontera iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine je pomogla u izgradnji edukativnog centra i ostalim aktivnostima koje realizujemo u Srebrenici kroz naše projekte a sve kako kažu jer se nisu dovoljno zasititi osjećaja pomaganja drugima kojima je pomoć potrebna.
Djeca koja su se iskreno vezala za Srebrenicu i koja svojim čistim srcem i dobrim namjerama žele graditi i ostaviti dio sebe kako bi neke nove generacije imale bolju budućnost. Djeca koja su našla način da pokažu kako se voli i poštuje Srebrenica!
Organizovali smo i izložbu fotografija, sa aspektom na 15 godina organizovanja omladinskih radnih kampova u Srebrenici, razgovarali o važnosti organizovanja ovakvih akcija, te značaju volonterizma.
Za volontere su takođe organizovane i sportske aktivnosti i takmičenja, s ciljem da se kroz sport kao univerzalni alat pokaže važnost timskog rada, saradnje i poštovanja.
Navedene aktivnosti doprinijele su promociji tolerancije i dijaloga kao osnovnog sredstva za razvoj i očuvanje mira i jačanje aktivnog učešća mladih u zajednici, učvrstile vezu između ovih mladih ljudi koji već uveliko planiraju naredne aktivnosti sa istim ciljem.
U skladu sa preporukama kriznog štaba, poštovale su se sve mjere prevencije u cilju zaštite zdravlja naših volontera.
Hvala Američkoj ambasadi u Bosni i Herecegovini, koja je prepoznala značaj realizacije ovakvih projekata i aktivnosti sa mladim ljudima.