fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

NURA ZEKIĆ IZ MIRIČINE USELILA U NOVI DOM KUĆA IZGRAĐENA U REKORDNOM ROKU

Predstavnici MFS-EMMAUS na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem i Gradonačelnikom Gračanice Nusretom Helićem, danas su predali ključeve novoizgrađene kuće 77-godišnjoj Zekić Nuri iz Miričine.

 

Podsjećamo da je prošlo dva mjeseca od kako je postavljen kamen temeljac za izgradnju ove kuće. Objekat je završen u rekordnom roku i stvorili su se svi neophodni uslovi za stanovanje.

Svjedoci smo nažalost sve većeg broja osoba treće životne dobi koje žive u trošnim starim kućama, iščekujući tako duboku starost.

Kako život ne bi uvijek išao tim ustaljenim tokom, danas smo u Miričini imali čast predati ključeve novoizgrađene kuće za našu Zekić Nuru u čijoj je izgradnji učestvovao MFS-EMMAUS u saradnji sa Gradom Gračanica, a sve na inicijativu Udruženja građana “Euro horizonti”, kao i dobrih i savjesnih mještana Miričine.

Ovo je još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata izgradnje MFS-EMMAUS-a i neka bude uvertira za neke nove projekte mještanima Miričine.

Nakon poplava 2014. godine Nurina kuća se našla na udaru većeg klizišta koje je napravilo veliku štetu na već trošnom objektu. Nura je ostala bez vode, a klizište iz dana u dan sve više prijeti urušavanju ovog stambenog objekta. Korisnica je Centra za socijalni rad Gračanica sa prihodom od 120 KM od čega 80 KM mjesečno troši na lijekove.

U saradnji sa Gradom Gračanica, odazvali smo se na apel Udruženja građana „Euro – Horizonti“ iz Miričine da pomognemo u izgradnji kuće ovoj starici koja je živjela sama u kući koja je u jako lošem stanju. Našem Udruženju Nura je poznata i od ranije kroz naš projekat „Jedan obrok dnevno“ i često joj pružamo materijalnu pomoć a izgradnja kuće samo je još jedan dokaz da smo uvijek tu za one kojima je pomoć prijeko potrebna.