fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

OBAVJEŠTENJE ZA PRIJEM KURBANSKOG MESA

Obavještavamo sve one koji su i ove godine odlučili donirati kurbansko meso u naše kapacitete da će prijemni punkt i ove godine biti ispred Prihvatnog centra Duje.
Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji molimo vas da se pridržavate preporuka nadležnog Kriznog štaba u pogledu nošenja zaštitne maske i preporučene socijalne distance. Naši uposlenici će omogućiti što brži prijem kurbanskog mesa i time spriječiti eventualno zadržavanje i stvaranje gužve. Prijem će se vršiti od ranih jutarnjih sati prvog dana Kurban Bajrama kao i narednih dana u vremenu od 7h-21h.

Na ovaj način svake godine osiguravamo značajne količine mesa za ishranu korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju, Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici kao i korisnika jednog obroka dnevno. Jedan dio ovog mesa podijelit će se osobama u stanju socijalne potrebe, izbjeglim i raseljenim licima te ostalom stanovništvu u BiH. Važno je napomenuti da se na nivou Udruženja dnevno priprema i do 3500 obroka, pa je značaj prijema kurbanskog mesa od velikog značaja za nesmetan rad Udruženja.

Za više informacija možete nas kontaktirati na broj telefona: +387 35 726 690 kao i na mail adresu Udruženja info.ifs@mfs-emmaus.ba ili nas jednostavno posjetiti na adresi: ul. Zlatnih ljiljana 146,
74 207 Klokotnica – Doboj Istok, BiH