Organizovan izlet na Rajsku plažu u Bratuncu za djecu iz MFS-EMMAUS-ovog Internatskog smještaja u Potočarima

Djeca su ogledalo jednog novog prosperiteta, boljih i svijetlijih dana, mogućnosti i napretka. “Kako posiješ tako ćeš i požeti” glasi stara narodna a mi u svoju djecu usađujemo vjeru da budućnost za njih ovdje postoji i čeka neke hrabrije ruke koje će je izroviti ispod površine sivila i tmine. Zaista smo zagovornici i moderatori dobrih priča, jasnih stavova i jedinstvenih mogućnosti za sve ljude sa kojima direktno sarađujemo ili ih na neki način pomažemo. Djeca/korisnici MFS-EMMAUS-ovog Internatskog smještaja u Potočarima su naš ponos i mjerilo solidarnosti i humanitarne požrtvovanosti. Oni su dokaz da ova zemlja ima ljude koji će je preporoditi i učiniti mjestom normalnim za život.
Prema ovoj djeci se ophodimo kao prema svojoj vlastitoj i nastojimo svaki slobodan momenat iskoristiti kako bi pažnja bila usmjerena na njihov odgoj, obrazovanje, zabavu i razonodu. Oni su i više nego zahvalni ali mi tu ne prestajemo, uvijek i samo iznova tražimo momenat da upotpunimo njihovo vrijeme kako ne bi osjetili tu fizičku udaljenost od svojih porodica. Mi smo jedno i djelujemo kao porodica, gdje najbolje stvari izvlačimo za dobrobit naših mališana/korisnika internata.
Ovaj vikend odmor je simboličan početak našeg školskog druženja kroz igru, učenje i zabavu kao i sve ono što planiramo ove školske godine realizovati sa djecom iz internata, koliko nam za to budu dozvoljavale epidemiološke ne/prilike.