fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Otvoren 16. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

 

 

 

 

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren  16. po redu Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije tolerancije, suživota i jednakosti za sve.

Ove godine na kampu će prisustvovati 90 volontera iz cijele BiH, Srbije, Crne Gore, Francuske, Belgije, Finske i Turske a boravit će u kapacitetima našeg Internatskog smještaja u Potočarima.

Radne aktivnosti koje će se realizovati tokom kampa su uglavnom radnog karaktera.

Naravno tu su i edukativne radionice i aktivnosti kao što su posjete Memorijalnom centru – Historijski časovi, kreativne i umjetničke radionice, internacionalno veče, zabavne aktivnosti kao što su karaoke, filmsko veče, tradicionalne igre, sportski turniri izleti i sl.

Mladi će učestvovati i u izgradnji Centra za stara lica u Potočarima, biti će uključeni u podjelu obroka osobama u potrebi kroz naš projekat “Jedan obrok dnevno”, pomoć u kući korisnicama projekta “Ljubav za majke Srebrenice”, radovima na MFS-EMMAUS-ovoj farmi Pale i drugim aktivnostima.

Kamp u Srebrenici je jedinstvena prilika da se mladi upoznaju i povežu te zajedničkim snagama pomognu lokalnom stanovništvu u izgradnji bolje budućnosti i sve to godinama unazad omogućuje MFS-EMMAUS.

Dobrodošlicu i ugodan boravak želimo svim našim volonterima. Dobro nam došli.

25