fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

PETOČLANA PORODICA MILKIĆ OD DANAS U SVOJOJ NOVOJ KUĆI

Četvero maloljetne djece porodice Milkić iz naselja Javor, Općina Gračanica, dobilo je danas ključeve od novoizgrađene kuće. Rezultat je ovo saradnje MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica i naših dugogodišnjih prijatelja i donatora iz UAE.

Zahvaljujući donatoru Sharjah Charity International iz UAE kuća je izgrađena po savremenim sistemima gradnje koristeći pri tome najkvalitetnije materijale što bi u samom finišu ovoj porodici trebalo da pruži siguran i topao dom.
Primopredaji ključeva prisustvovali su direktor MFS-Emmaus-a Hamzalija Okanović, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, predsjedavajući općinskog vijeća Nihad Krajinović kao i drugi općinski službenici iz službe za društvene djelatnosti. Između ostalih prisustvovao je i Demir Milkić, čovjek koji je i pokrenuo javnost i ukazao na situaciju u kojoj se nalazi ova porodica.

“Nakon što smo saznali za sudbinu koja je zadesila ove prelijepe mališane i njihovog oca odlučili smo da odmah reagujemo i pronađemo novac za izgradnju kuće. Uključili smo porodicu u naš projekat “Jedan obrok dnevno” a na sreću svih naš dugogodišnji prijatelj i donator organizacija Sharjah Charity International javila se da će izgraditi kuću od temelja do krova. Radovi na kući su započeli u maju a izvođač radova je Invest Gradnja. Veoma smo sretni što smo kuću završili prije nove godine i što će porodici Milkić useljenjem u novi topli dom započeti nadamo se bolji život i sretnije djetinjstvo. Namještaj za kuću finansirala je Općina Gračanica i MFS-EMMAUS koji će obezbijediti i ogrjevno drvo za zimu.

Podsjećamo, Ekrema i četvero male djece supruga i majka napustila je prije više od dvije i pol godine. S ocem su ostali Eldin (10), učenik trećeg razreda, Muris (8), koji ide u drugi razred, šestogodišnja Mina i najmlađa, četverogodišnja Alma.

“Meni kao roditelju ovo puno znači, osjećaj je neopisiv ovo se mora doživjeti” kazao nam je Ekrem Milkić samohrani otac četvero djece.

“Sviđa mi se nova kuća izgleda kao u raju, o tome sam sinoć sanjao. Sviđaju mi se kreveti na sprat, ja ću spavati gore a moj brat u donjem krevetu” – priča nam Ekremov najstariji sin Eldin Milkić.

Ovo je treća porodica ove godine kojoj je MFS-EMMAUS izgradio kuću po sistemu ključ u ruke, u završnoj fazi su još dvije kuće, za porodicu Bašić iz Lendića kojoj ćemo nadamo se uručiti ključeve sljedeće sedmice i porodicu Mehmedbegović iz Živinica.

Nadamo se da će sve patnje i boli ostati među četiri zida koja je ova porodica napustila a da će u novi dom useliti samo ljubav, smijeh, radost i zdravlje.

 

PORODICA MILKIĆ U SVOJOJ NOVOJ KUĆI