fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

PETOČLANOJ PORODICI MILKIĆ POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU KUĆE

Četvero maloljetne djece porodice Milkić iz naselja Javor, Općina Gračanica, zahvaljujući MFS-Emmausu, ovu zimu će dočekati u svom toplom domu.

Kamen temeljac za izgradnju porodične kuće Ekrema Milkića danas su postavili sekretar Emmausa, Senad Smajić, zajedno sa izvođačem radova “Invest gradnja”, vlasnika Adema Halilovića i predsjedavajućim Općinskog vijeća, gospodinom Nihadom Krajinovićem.

Ovo je još jedan u nizu projekata MFS-Emmausa koji će biti podržan od strane donatora “Sharjah Charity International” i koji će u velikoj mjeri pomoći našim mještanima u ovoj teškoj situaciji.
Ekrem trenutno živi kao podstanar u naselju Drijenča i u jako teškoj je finansijskoj situaciji. Nije u mogućnosti plaćati obdanište i priuštiti normalne uslove za život. O djeci se brine najstariji sin koji ima deset godina. 
MFS-Emmaus se neće zaustaviti samo na izgradnji kuće, nastojat ćemo i dalje pomagati ovu porodicu a za početak ćemo ih uvrstiti u naš projekat „ Jedan obrok dnevno“. Kasnije nam je u planu da obezbijedimo odjeću i obuću za mališane kao i knjige za školu.
Molimo sve ljude da nastave biti podrška svim projektima koje realizira MFS-Emmaus, jer tako pomažete nama da dođemo do što većeg broja ljudi kojima je pomoć potrebna.

“DOBRO SE BOLJIM VRAĆA”