fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

POČELA IZGRADNJA CENTRA ZA EDUKACIJU KOJI ĆE BITI ZAVRŠNI SEGMENT INTERNATSKOG SMJEŠTAJA U POTOČARIMA

U sklopu MFS-EMMAUS-ovog Internatskog smještaja za djecu u Potočarima, počela je izgradnja Centra za edukaciju koji će djelovati pri Internatu i upotpuniti njegovu formu kojoj težimo godinama.

Eukativni centar je projekat koji će sadržavati kafeteriju, igraonicu, 2 učionice, 2 radionice i vanjsko igralište koje nam je neophodno da bi se cijeli projekat Internatskog smještaja upotpunio i doveo na jedan zavidan nivo.

Projekat izgradnje objekta finansiran je od strane fondacije San Zeno iz Italije a izvođač radova na objektu je gračanička firma “Invest gradnja”, dok će se u realizaciju izgradnje i stavljanja u finalnu funkciju sportskih terena ispred Centra, finansijski uključiti drugi donatori.

Podsjećamo da je kamen temeljac za izgradnju Centra za edukaciju postavljen polovinom marta, a samom činu ugradnje pored uposlenika i izvođača, prisustvovala su i djeca, korisnici našeg Internatskog centra.  

Završetak izgradnje planiran je krajem ove godine te se nadamo stabilnoj epidemiološkoj situaciji kako bi nastavili uobičajene aktivnosti rada sa djecom koja nam jako nedostaju.