fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Porodica Hasanamidžić dobila novi dom

U selu Hodžići danas su predstavnici MFS EMMAUS-a zajedno sa direktorom Centra za socijalni rad Doboj Istok gospodinom Konjić Omerom te predstavnikom udruženja Crveno – bijela – crvena radost izvršili primopredaju ključeva od nove kuće za porodicu Hasanamidžić.

Ključevi su uručeni Ajki, koja nije krila radost i kako kaže „ Ovo mi znači mnogo, sretna sam i zadovoljna, napravljeno je baš onako kako treba“.

Podsjećamo da su MFS-EMMAUS i Centar za socijalni rad Doboj Istok  u julu prošle godine pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi počeli sa izgradnjom nove kuće za porodicu Hasanamidžić.

Ajka živi u selu Hodžići, Doboj Istok sa mužem i dva sina. Mlađi sin ide u školu a stariji je završio samo osnovnu školu jer zbog loše finansijske situacije ne može nastaviti dalje školovanje. Zajedno sa ocem radi u šumi, izvlače drva i to im je jedini izvor prihoda, poneka dnevnica. Žive u maloj skoro srušenoj kući koja prokišnjava, na teško pristupačnom terenu.

Zahvaljujući ljudima dobrog srca, ova akcija je uspješno završena. Sretni smo što smo uspjeli osigurati krov nad glavom ovoj porodici te se nadamo da će njihov novi dom biti uvijek ispunjen samo toplinom, srećom i lijepim trenutcima.

Materijalnu podršku u izgradnji kuće dali su: Brezje d.o.o, DMDE d.o.o., Herceg d.o.o. Srebrenik, Husanović Co d.o.o., Top Sped d.o.o., Urban BiH d.o.o., Medžlis Islamske zajednice Doboj te mnoge druge kompanije i pojedinci.