fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Potpisan sporazum o saradnji između MFS-EMMAUS-a i humanitarnih organizacija iz Malezije

Predstavnici MFS-EMMAUS-a na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem, u periodu od 15. – 23. juna borave u Maleziji gdje im je cilj bio posjetiti  16 organizacija iz nevladinog sektora koje se bave humanitarnim radom.  Ova posjeta rezultirala je jučerašnjim potpisivanjem sporazuma o saradnji sa organizacijama Malezijski omladinski pokret (ABIM) i Global Peace Mission (GPM) u Kuala Lumpuru.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ambasador BIH u Maleziji, gospodin Emir Hadžikadunić.

Sporazumom koji je potpisan predviđena je saradnja u realizaciji razvojnih i humanitarnih programa i projekata od zajedničkog interesa i u službi građana BiH koji se nalazi u stanju potrebe, razmjena iskustava te rad na razvijanju volonterizma.

Organizacija ABIM je prva organizacija iz Malezije koja je djelovala u BIH tokom ratnih dešavanja i kriznih situacija tako da će ova saradnja pored kvalitetnijeg uvezivanja dvije organizacije, svakako biti nastavak misije, koja je pokrenuta tokom ratnih zbivanja u BiH.

GPM organizacija ima dugoročne ciljeve u programima obrazovanja, ekonomije, poljoprivrede, zdravstva, razvoja zajednice i društveno-ekonomskog osnaživanja u korist žrtava izvan granica Malezije. Do sada je pomoć pružila u 30 zemalja širom svijeta a mi smo sretni i zahvalni što ćemo u narednom periodu biti i njihovi partneri u činjenju dobra.