fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Najznačajnije NVO Indonezije uskoro u BiH

 

Ambasador BiH u Indoneziji, Mehmed Halilović, nakon organizacije veoma uspješne posjete grupe indonežanskih novinara našoj zemlji, pokrenuo je aktivnosti koje su za cilj imale uvezivanje nevladinih asocijacija dvije zemlje.

Zahvaljujući tome u Indoneziji su boravili predstavnici MFS-EMMAUS BiH, koji su se susreli sa kolegama iz Pengurus Besar Nahdlatul Ulama (PBNU), koja je inače najznačajnija i najutjecajnija navladina organizacija u Indoneziji.
Prijateljski odnosi i dobra saradnja dvije zemlje, kako je istakao ambasador Halilović ali i predstavnici pomenutih nevladinih organizacija, u narednom periodu bit će intenzivirani konkretnim projektima u oblastima ekonomije, obrazovanja i turizma. Pored toga mogu se očekivati i značajni iskoraci kada je riječ o razmjeni iskustava i dobara u sferi kulture, nauke i tradicije.
MFS-EMMAUS BiH i PBNU kao naročito značajan aspekt svog budućeg zajedničkog djelovanja izdvajaju humanitarni rad, što će, pored kvalitetnijeg uvezivanja dvije organizacije, svakako biti nastavak misije, koju je Indonezija pokrenula još tokom ratnih zbivanja u BiH.
Protokol o saradnji između MFS-EMMAUS BiH i PBNU Indonezija, kako je najavljeno, bit će potpisan u našoj zemlji u maju ove godine, odnosno tokom mjeseca Ramazana, kada će predstavnici indonežanske nevladine organizicije posjetiti BiH.

Ovim sporazumom će biti utvrđeni pravci budućeg zajedničkog djelovanja, kao i projekti koji će biti realizirani.

Tokom svog boravka u Indoneziji MFS-EMMAUS je posjetio još nekoliko organizacija iz nevladinog sektora koje se bave humanitarnim radom i dijele istu misiju kao i naše Udruženje :”Pomoći onome kome je pomoć najpotrebnija.”