fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Predstavnici humanitarne organizacije IHH iz Turske u petodnevnoj posjeti MFS-EMMAUS-u

U periodu od 8.04.-12.04.2016. godine predstavnici turske humanitarne organizacije IHH boravili su u posjeti kapacitetima MFS-EMMAUS-a u Klokotnici i Srebrenici, Potočari.
U sklopu posjete, upriličen je obilazak Prihvatnog centra „Duje“ gdje su gosti iz Turske imali priliku upoznati se sa korisnicima i radom Centra te posjeta Uredu u Srebrenici, Potočari i upoznavanje sa radom Internatskog smještaja i Dnevnog centra za djecu Srebrenice.

 

S obzirom da je MFS-EMMAUS partnerska organizacija IHH u Bosni i Hercegovini već dugi niz godina, posjeta je iskorištena za obilazak nekih od projekata koje MFS-EMMAUS realizuje uz pomoć donatora iz Turske.
Posjećeno je 15 porodica djece bez jednog ili oba roditelja kojima su donirani plastenici, krave, započete rekonstrukcije ili izgradnje kuća i druge vrste pomoći.

 
 

Ovom prilikom MFS-EMMAUS-ov Tim za distribuciju humanitarne pomoći je svim porodicama uručio vrijedne prehrambene pakete.
Osim pomenutih aktivnosti, gosti iz Turske prisustvovali su cjelodnevnom programu za djecu bez jednog ili oba roditelja „Dan jetima 2016“, koji je MFS-EMMAUS organizovao u nedjelju 10.04.2016. godine.
Na ovom događaju  bilo je prisutno oko 123 djece iz cijele BiH, koja su uživala u igri i zabavi sa svojim vršnjacima uz prigodan program na više lokacija.

 

Predstavnici IHH nisu krili svoje zadovoljstvo viđenim posebno pohvalivši transparentan rad, osoblje i kompletnu organizaciju MFS-EMMAUS-a na čelu sa direktorom, gospodinom Hamzalijom Okanovićem. Gosti su ispraćeni uz prigodne poklone uz nadu da će uskoro opet doći u posjetu i upoznati se i sa drugim projektima koje MFS-EMMAUS realizuje.