fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U Potočarima završen 14. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp

 

U Potočarima kod Srebrenice danas je završen 14. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp gdje je učešće uzelo oko 70 mladih iz oko deset država.

Ove godine glavna aktivnost kampa bila je izgradnja Centra za stara lica u Potočarima i pomoć lokalnom stanovništvu, kao i učešće u projektima koje sprovodi MFS-EMMAUS u srebreničkoj opštini, kao što su „Ljubav za majke Srebrenice“ i „Jedan obrok dnevno“.

Mirela Ahmetbegović koordinator 14. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kamp za mlade u Potočarima kaže da je uspješno završen još jedan kamp i da je najbitnije da su svi zadovoljni i da nose pozitivne utiske iz Srebrenice.

„Veoma mi je drago što se na kamp vraćaju ljudi koji su i prošlih godina uzeli učešće jer je ovo kamp gdje se stiču prijateljstva za čitav život. Sve aktivnosti koje smo planirali sproveli smo i veoma smo zadovoljni“, rekla je Mirela.

Pored radnih aktivnosti za mlade ljude bile su i zabavne, edukativne, kulturne i turističke aktivnosti, a sve sa ciljem druženja, sticanja novih prijatelja i vještina.

Svim učesnicima su podijeljeni certifikati uz poziv da nam se pridruže i naredne godine kada ćemo obilježiti jubilarni petnaesti kamp za mlade.