fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U Potočarima završen 15. EMMAUS – Omladinski radni kamp

U Potočarima kod Srebrenice danas je završen 15. Emmaus – Omladinski radni kamp gdje je učešće uzelo oko 50 mladih iz BiH i regiona.

Ove godine glavna aktivnost kampa bila je izgradnja Centra za edukaciju i Centra za stara lica u Potočarima a nije manjkala ni pomoć lokalnom stanovništvu, kao i učešće u projektima koje sprovodi MFS-EMMAUS u srebreničkoj opštini, kao što su „Ljubav za majke Srebrenice“ i „Jedan obrok dnevno“.

Mirela Ahmetbegović, koordinator 15. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kampa za mlade u Potočarima kaže da je uspješno završen još jedan kamp i da je najbitnije da su svi zadovoljni i da nose pozitivne utiske iz Srebrenice.

Pored radnih aktivnosti za mlade ljude bile su i zabavne, edukativne, kulturne i turističke aktivnosti, a sve sa ciljem druženja, sticanja novih prijatelja i vještina.
I ove godine na kampu su se održavale radionice snimanja i montaže kratkog filma zahvaljujući prisustvu režisera Ade Hasanovića koji je nesebično prenosimo svoje znanje na ove divne mlade ljude.
Kamp je održan uz podršku američke Ambasade u BiH i pod strogim nadzorom i pridržavanjem mjera prevencije na osnovu trenutne epidemiološke situacije a sve po uputama nadležnih Kriznih štabova.
Svim učesnicima su podijeljeni certifikati uz poziv da nam se pridruže i naredne godine.