Umro je drug Ramo

U ranim jutarnjim satima u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici, prestalo je da kuca srce našeg dragog kolege, druga i velikog humanitarca Rame Mehurovića. Čovjeka koji je svoj život posvetio osnivanju Crvenog polumjeseca u BiH a kasnije i Međunarodnom forumu solidarnosti EMMAUS, postavljao njegove temelje i gradio ga srcem i vjerom da solidarnost treba postati smisao života. Preko 20 godina predanog rada, odanosti i ličnog angažmana na polju humanitarnog djelovanja, ostavilo je neizbrisiv trag na razvoj Udruženja. Njegova djela i zasluge spominjat će se i prenositi na generacije koje dolaze. Stotine hiljada pređenih kilometara u korist foruma, hiljade poslovnih veza sa inostranim organizacijama i srodnim Udruženjima, nebrojeno mnogo uspješno realizovanih humanitarnih akcija i konvoja pomoći za narod Podrinja i cijele Bosne i Hercegovine. Samo su neke od zasluga dostignute njegovim angažmanom, pozitivnim i vedrim duhom kojim je završavao i uklanjao nepremostive probleme. Neka ti je vječni rahmet duši, ostat ćeš u našim srcima i pamtit ćemo tvoj veseo lik dokle god postojimo. Molimo dragog Allaha dž.š. da ti podari lijepi džennet a porodici Mehurović ispred kolektiva MFS-EMMAUS-a upućujemo iskreno saučešće.
Dženaza će se obaviti danas 30.05.2020.god. a kreće poslije ikindije namaza (17:00 sati) ispred Drafnićke džamije na mezarje Trepanići.