fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

UPOSLENICI MFS-EMMAUS-A NA HUMANITARNOJ MISIJI U NIGERU

Niger glasi za jednu od najsiromašnijih zemalja na svijetu. Sa populacijom od preko 17.000.000 ljudi, više od 50 % se nalazi ispod granice siromaštva. MFS-EMMAUS je u saradnji sa lokalnom organizacijom AASH pokrenuo prije godinu dana projekat iskopa bunara u najsiromašnijim dijelovima glavnog grada Nijamija.  Ovih dana uposlenici MFS-EMMAUS-a, Lejla Smajić i Jusuf Fajić obilaze ranije iskopane bunare te prisustvuju iskopu novih bunara.
Većina bunara se nalazi izvan sigurne zone grada Nijamija gdje i prevladava najveće siromaštvo i nestašica vode. Nijami se ne može porediti sa glavnim europskim gradovima na koje smo mi navikli, jer ovdje nemate izgrađenu putnu infrastrukturu, saobraćajne znakove niti tržne centre. Cijene prehrambenih artikala su u odnosu na BiH izuzetno visoke, a standard primanja je izuzetno nizak što je i uslovilo toliko siromaštvo.
Ekipa na terenu je dijelila i prehrambene  pakete siromašnim porodicama u pokrajinama grada Nijamija. Narednih dana posjetiti će i par sirotišta kako bi uvidjeli mogućnosti za pokretanje druhih vidova pomoći. Misija naše posjete je da prikažemo da je naš rad u Nigeru transparentan i vjerodostojan te da učvrstimo saradnju sa svim našim donatorima i vakifima, postojećim i budućim koji se odluče na podržavanje iskopa bunara u Nigeru i tako pomognu domaćem stanovništvu.

Cijena jednog bunara u Nigeru iznosi 2.200,00 KM. Svi oni koji žele to
uraditi mogu na slijedeći način:
Uplate možete izvršiti na navedeni broj žiro računa Udruženja.

TRANSAKCIJSKI RAČUN
Uni Credit Banka:
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA 22
IBAN: BA 39 3389104805723482
Svrha: Izgradnja bunara u Nigeru
ADRESA:
Zlatnih ljiljana 146,
74 207 Klokotnica, Doboj Istok
Bosna i Hercegovina
KONTAKT INFORMACIJE:
Tel: +387 35 726 690
e-mail: info.ifs@mfs-emmaus.ba