fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

UPRILIČENO DRUŽENJE ZA MAJKE SREBRENICE

Danas je u Uredu u Srebrenici organizovano druženje za majke, korisnice projekta “Ljubav za majke Srebrenice” a na kojem su prisustvovali i mnogobrojni poznanici i prijatelji MFS-EMMAUS-a. Gosti na manifestaciji bili su: Nedib Smajić – predsjednik SO Srebrenica, Alija Tabaković – delegat u vijeću naroda te ostali opštinski predstavnici, izaslanik muftijstva TK glavni imam MIZ Srebrenica Damir ef. Peštalić, koji su u svom obraćanju imalisamo riječi hvale za direktora Hamzaliju Okanovića i rad MFS – EMMAUS-a u BiH, a posebno u Srebrenici. Kao predstavnik organizacije Proplan sa nama je bio Rasim Lemezović.


Prilikom druženja organizovana je priredba koju su priredila djeca iz Dnevog centra u Potočarima kao i djeca iz Internatskog smještaja a poseban gost bio je hor “Đulistan” iz Bratunca u čijim su ilahijama svi posebno uživali.


Pored zabavno-umjetničkog programa ukratko su predstavljeni projekti koje MFS-EMMAUS uspješno implementira u Srebrenici sa akcentom na projekat „Ljubav za majke Srebrenice“. Kroz prezentaciju aktivnosti predstavljen je i izgled Centra za starija lica kojeg MFS-EMMAUS planira izgraditi u saradnji sa organizacijom Proplan koja ie glavni donator i za projekat Ljubav za majke Srebrenice.


Razlog današnjeg okupljanja je bila želja da majkama uljepšamo dan te da se zahvalimo svim prijateljima i donatorima koji direktno ili indirektno učestvuju u realizaciji ovog projekta posebno organizaciji Proplan koja nam pruža neizmjernu podršku u našem radu kao i u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Nakon ručka svim majkama su podijeljeni prigodni pokloni.