fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Vrijedni pokloni podrške jetimskim porodicama podijeljeni širom Tuzlanskog kantona

Ljubav prema djeci jetimima je bezuslovna i sklona konstantnom porastu, mi smo svjedoci toga. Mala nedužna bića koja su ostala bez jednog ili oba roditelja prisiljena su da kroz život prelaze različite prepreke sami, ili uz podršku dobrih ljudi.
Škola kao osnovni preduslov za stvaranje pozitivne ličnosti je dug period i iziskuje velike finansijske izdatke, a nama motiv da pronađemo što više donatora kako bi u zajedničkom djelovanju olakšali taj proces koji prolaze ova djeca.
Naravno, uz školske obaveze tu uporedo teče i život jetimskih porodica koje na različite načine pokušavaju podići i popraviti kućni budžet i što bezbolnije prevazići sve krize kako to djeca ne bi osjetila i kako im ne bi stvaralo poteškoće.
MFS-EMMAUS uvijek prema donatorima ide sa tim inicijativama, a rezultati su vidljivi kontinuirano.
Na zahtjev našeg donatora WEFA iz Njemačke, koji ujedno i stipendira veliki broj jetima u Bosni i Hercegovini, nekoliko dana zajedno vršimo različite podjele za ove porodice na području TK-a.
Kako su skočile cijene ogreva i već stvorile poteškoće u nabavci istog za brojne porodice, odlučili smo distribuirati ogrjevno drvo i peći na čvrsto gorivo, a uporedo i prehrambene pakete, školski pribor i ruksake, te zimsku obuću za djecu. Pored navedenog, predstavnik WEFE je odlučio i da podijeli zekat za jetimske porodice, a koji je prikupljen u ovoj organizaciji u Njemačkoj.
Naravno, naše ekipe su obezbijedile svu logističku podršku pri nabavci i podjeli i već nekoliko dana na terenu gledamo sretna i zahvalna lica naše djece/korisnika projekta stipendiranja jetima.
Za jetimske porodice iz Gračanice, Lukavca, Jelaha i Doboj Istoka, donator je obezbijedio i jedno zajedničko druženje uz ručak i zabavu.
Mi se iskreno zahvaljujemo organizaciji WEFA na posjeti našoj organizaciji i angažmanu pri podjeli na terenu kao i donaciji svih ovih vrijednih poklona za jetimske porodice.