fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Zahvaljujući Vašim donacijama izgrađen i prvi bunar u afričkoj zemlji Ugandi

Mnoge afričke zemlje oskudijevaju sa izvorima pitke vode. Najviše u svemu ispaštaju sama djeca jer su primorana i po nekoliko kilometara pješačiti do prvog izvora sa pitkom vodom. Neuhranjena i slabašna koljena teško podnose velike spremnike vode koji često budu teži i od njih samih, pa ih vuku po pješčanim drumovima. Na naše info mejlove i inbokse društvenih mreža mjesečno stiže i po nekoliko stotina zahtjeva iz afrike da se proširi izgradnja mreže bunara na ostale zemlje osim trenutne u Nigeru.

 

Bunar Uganda – YouTube

 

Tragom dosadašnjih iskustava i praćeni dobrom voljom naših ljudi u Bosni i Hercegovini i dijaspori koji uplaćuju svoje donacije na konto izgradnje bunara, odlučili smo da krenemo sa iskopom bunara i u Ugandi. Time ćemo i ubrzati sam proces izgradnje onih koji već neko vrijeme čekaju da njihove uplate budu realizovane. Zahvaljujući Vašim manjim donacijama u prethodnoj godini, uspjeli smo izgraditi i prvi bunar u Ugandi, kojem smo simbolično dali naziv “Dobro se boljim vraća” .

Bunar je iskopan u mjestu Bukedea village koje ima 850 stanovnika i svaki dan su stanovnici ovog mjesta pješačili više od 10 km kako bi nasuli svoje kanistere za pitku vodu. Cijena bunara za Ugandu je ista kao i za Niger, a iznosi 2.200 KM. Realizaciju iskopa bunara u Ugandi vršimo sa organizacijom Nabuyonga Muslim Development Center iz Ugande. Svoje donacije možete uplatiti na navedeni broj žiro računa Udruženja.

 

Svrha: Izgradnja bunara

TRANSAKCIJSKI RAČUN

Uni Credit Banka:

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA 22

IBAN: BA 39 3389104805723482

 

Dobro se boljim vraća!