fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

ZAVRŠENA PODJELA STIPENDIJA ZA 1700 JETIMA – DJECE BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA

Podjela novčanih stipendija za 1700 jetima širom Bosne i Hercegovine, danas je i zvanično završena. Zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS je i ovog jula organizovao podjele koje su se realizovale na 24 lokacije širom Bosne i Hercegovine. Pored donatora, prilika je ovo da se zahvalimo i svim domaćinima koji su ustupili svoje prostore kako bi olakšali samo evidentiranje, fotografisanje i protokol podjele stipendija. Zahvaljujemo se majkama i djeci koji su poštovali sve istaknute mjere prevencije i zaštite zbog trenutne epidemiološke situacije kao i svim pojedincima koji su na sebi svojstven način doprinijeli što lakšoj podjeli i olakšali našim uposlenicima koji su imali pune ruke posla da ovaj značajan posao privedu na što lakši način.
Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine.
Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj jetima koji su roditelje izgubili kroz teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće a koji su ih nerijetko ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima.
Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogreva i bijele tehnike.
Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći.
DOBRO SE BOLJIM VRAĆA