fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Delegacija humanitarne organizacije iz Katara posjetila MFS-EMMAUS

Delegacija humanitarne organizacije iz Katara posjetila MFS-EMMAUS

Predstavnici humanitarne organizacije Qatar Charity posjetili su jučer Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, a najveći dio vremena proveli su u obilasku Prihvatnog centra Duje.
Tom prilikom tridesetočlana delegacija iz Katara predvođena Šeik Abdul Aziz Bin Abdul Rahman Bin Hasan Bin Ali Al-Thanijem provela je nekoliko sati u druženju i razgovoru sa korisnicima našeg Centra.
Tokom posjete darovali su najmlađe korisnike paketićima a sve to je zabilježila i produkcijska kuća iz Katara koja je stigla u pratnji.

Obzirom da je MFS-EMMAUS već ostvario saradnju sa uredom Qatar Charity-a u BiH, i da je ova humanitarna organizacija u nekoliko navrata pomagala korisnike naših usluga, naročito onih smještenih u Prihvatnom centru Duje, današnja posjeta je imala za cilj jačanje postojeće saradnje. Razgovaralo se o budućim planovima MFS-EMMAUS-a u procesu podizanja nivoa usluga koje se pružaju korisnicima u Prihvatnom centru Duje, te mogućnostima podrške konkretnim projektima koji bi ovaj Centar, a u kojem je smješteno 404 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija, pružio svima njima još bolje uvjete za život i uspješan oporavak.