KUĆA SUSRETA

Za mlade i za našu budućnost

Dragulj novih generacija tek će da zablista u blizini Potočara kroz edukativne, sportske i rekreativne aktivnosti sa ciljem pomoći mladim povratnicima.

MFS-EMMAUS u saradnji sa partnerskom organizacijom “Kuća dobrih tonova” započeo je implementaciju projekta izgradnje „Sportsko-rekreativnog centra Pale“ kod Potočara, nedaleko od Memorijalnog centra.

U sklopu kompleksa zamišljeno je oformiti mini naselje za susrete mladih iz zemlje i inostranstva u Srebrenici.

Ambijent će krasiti sportski tereni, bazeni, ski staza, smještajni objekti i konferencijska sala koji će pomoći mladima kako bi se obogatio njihov svakodnevni život kroz kvalitetne edukativne, kulturne, sportske i umjetničke sadržaje.

Veliku ulogu u izgradnji uzeli su svakako naši volonteri i uposlenici uz podršku stranih donatora. Biti će to mjesto zabave i različitih okupljanja naših korisnika, te održavanja manifestacija od tradicionalnih, radnih kampova do obilježavanja jetimskih dana i drugih sličnih prilika.

Cilj je da naši projekti imaju dugoročne rezultate. Nakon izgradnje Kuće susreta imamo planove za različite aktivnosti koje će se organizovati. Opredijeljeni smo na ulaganje u budućnost ovog kraja i pomoć mladima kako bi se obogatio njihov svakodnevni život i da mladi kroz kvalitetne edukativne, kulturne i umjetničke sadržaje razviju osjećaj pripadnosti svijetu univerzalnih ljudskih vrijednosti, bez obzira na etničku, nacionalnu, religijsku, socijalnu i svaku drugu pripadnost.

Rad će biti baziran i na principima peer edukacije koja podrazumijeva da mladi uče od vršnjaka, što će posebno biti od važnosti prilikom susreta s učesnicima iz inostranstva.

Novac koji donirate možete uplatiti na račune Udruženja

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746