fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

SEZONSKE AKTIVNOSTI

Podijeljeno desetine hiljada iftara na kućni prag i organizovano preko pedeset kolektivnih iftara

Sezonski projekti se uglavnom ogledaju kroz ramazanske aktivnosti te prijem i podjelu kurbanskog mesa.

 

Ramazanske aktivnosti

Tokom mjeseca ramazana MFS-EMMAUS je širom Bosne i Hercegovine, Turske i Sirije podijelio desetine hiljada iftara na kućni prag i organizovao preko pedeset kolektivnih iftara.

U ramazanskim danima niko od uposlenika MFS-EMMAUS-a se ne štedi, dajući tako svoj maksimum kroz organizovanje, logistiku, pripreme i realizaciju svake prateće aktivnosti. Jedna smo velika i uigrana ekipa spremna na bilo kakav izazov i ponosimo se hiljadama pređenih kilometara u toku jednog mjeseca, kako bismo dostavili tople iftarske radosti i pakete ljudima koji su u potrebi.

 

 

 

Kurban-bajram: Prijem i podjela kurbanskog mesa

 

Sezonska aktivnost prijema i podjele kurbanskog mesa koju realizujemo svake godine za vrijeme Kurban-bajrama od velikog je značaja. Prijem kurbanskog mesa uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika, ali i pruža nam mogućnost da radost Bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini, posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

Veliki broj naših uposlenika i volontera  angažovano je na samom prijemu, sortiranju, pakovanju i podjeli kurbanskog mesa za vrijeme Kurban Bajrama.

Prikupljena je dovoljna količina da olakša sav naš iskreni i humanitarni pristup prema korisniku tokom cijele godine.

Zahvaljujući velikom odzivu stanovništva ponovo smo obradovali i veliki broj socijalno osjetljivih porodica podjelom kurbanskog mesa.

Jedan dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, „Narodne kuhinje u Doboju“, „Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici“, kao i za projekat „Jedan obrok dnevno“.

 

Novac koji donirate možete uplatiti na račune Udruženja

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746
Devizni račun:
SWIFT: UPBKBA 22
IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka
3383002250449586

SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482

Novac možete uplatiti putem PayPal-a