USLUGE U ZAJEDNICI ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

Njihov osmijeh je naš uspjeh

Donirajte za ovaj projekat putem WSPay

Osobe treće životne dobi zaslužuju posebnu pažnju i brigu, upravo iz tog razloga je MFS-EMMAUS pokrenuo projekat kućne njege i pomoći u kući pod nazivom „Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi“. Projekat ima za cilj da otvorenim oblikom zaštite i u skladu sa osnovnim životnim potrebama omogući zdravstvenu njegu teže pokretnih, nepokretnih, teško bolesnih i osoba sa invaliditetom, kod kojih je moguće pružiti medicinsku njegu i pomoć u njihovoj kući.

Program kućne njege i pomoći se sastoji iz personalne asistencije, medicinsko-tehničkih radnji, kao i drugih uslužnih djelatnosti. Projekatom je obuhvaćeno 20 korisnika sa područja općine Doboj Istok, Gračanica i Doboj. Pored navedene podrške, prilikom svake posjete korisnicima je obezbijeđen topli obrok a ne nedostaje ni podrška u materijalnom smislu, kao što su kupovina ogrjeva za zimu, namještaja, bijele tehnike, podjela prehrambenih paketa te drugih stvari neophodnih za život.

Vašom mjesečnom donacijom od 60 Eura direktno pomažete naš rad i omogućavate nam da se brinemo za još jednu osobu treće životne dobi kojoj je potrebna kućna njega.