Narodna kuhinja u Doboju

31. maja 2014. godine u Doboju otvorena je Narodna kuhinja, a svrha otvaranja i potpisivanja sporazuma je asistencija i pružanje pomoći stanovništvu grada Doboja koje je pretrpjelo ogromne materijalne gubitke usljed poplava te osobama u stanu socijalne pomoći.

Kako je bila potreba da se rad kuhinje nastavi, saradnja za nastavak implementacije projekta “Narodna kuhinja” u Doboju je produžena i potpisan je ugovor 4. avgusta 2015. godine. Nastavak saradnje na projektu ugovara se za period od 01.06.2015.godine do 01.06.2017. godine, u prostoriji općinske zgrade Doboj. Sporazum je potpisan između MFS-EMMAUS-a, Grada Doboja, i Medžlisa Islamske zajednice Doboj, zastupnika Srpske pravoslavne crkve Župe Presvetog Srca Isusova Doboj. Na dnevnoj bazi kuhinju posjeti oko 350 korisnika a to su socijalno ugrožene osobe i osobe treće životne dobi kojima Centar za Socijalni rad Doboj izdaje članske kartice.