fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

VOLONTERIZAM

“Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu”- Ghandi

MFS-EMMAUS tokom dvije decenije svog rada i djelovanja najveću zahvalu, pored uposlenika, duguje svojim aktivnim volonterima koji su davali svoj maksimum kroz bilo kakvo humanitarno djelovanje koje smo realizovali.

Na hiljade volontera je prošlo kroz našu organizaciju, veliki broj njih je odrastao ne prestajući biti dio naših angažmana, iz dana u dan se ostavljao neizbrisiv trag koji će biti vodilja hiljadama drugih volontera.

Sa ponosom ćemo svi zajedno kao uvijek doživljavati uspjehe istim intervalima da sve što se uradilo bude zajednička medalja svih nas bez izuzetka.

Danas brojimo preko 50 aktivnih volontera i oni su naša sigurnost i snaga koju ne smijemo izgubiti, jer u MFS-EMMAUS-u je sve nekako počinjalo i završavalo sa volonterskim angažmanom. Sve se radilo srcem i dušom ka ostvarenju ciljeva na koje smo ponosni za 25. godine postojanja.

Ponosni smo na činjenicu da su naši volonteri i uposlenici prisustvovali skupu podrške u Sarajevu za narod Gaze i time još jednom pokazali da stojimo na strani mira i prijateljstva.
Godina koja je iza nas će biti upamćena po velikom angažmanu volontera koji su se maksimalno uključivali u prijem i sortiranje humanitarne pomoći za ljude nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji, kao i prilikom organizovanja humanitarnih bazara za Palestinu.

Volonteri redovno uzimaju učešća u sađenju novih sadnica drveća, čišćenju i uređenju lokalne zajednice kao što je bio primjer čišćenja izletišta Učin Gaj Gračanica i akcija čišćenja i postavljanja klupa na lokaciji Haskića-kamen u Stanić Rijeci.
Ove godine održana je i sedma redovna skupština Emmaus Europe u gradu Lași u Rumuniji gdje su učestvovala naša tri predstavnika, a nedugo zatim naš volonter je bio učesnik i DOHA FORUM YOUTH EDITION u glavnom gradu Katara.

 

 

U MFS-EMMAUS-u je sve nekako počinjalo i završavalo se volonterskim angažmanom, sve se radilo srcem i dušom ka ostvarivanju ciljeva na koje smo ponosni za 25 godine postojanja. Na hiljade volontera je prošlo kroz našu organizaciju, veliki broj njih je odrastao ne prestajući biti dio naših angažmana, iz dana u dan se ostavljao neizbrisiv trag koji će biti vodilja hiljadama drugih volontera, a ponosit ćemo se svi zajedno i kao uvijek doživljavati uspjehe istim intervalima da sve što se uradilo bude zajednička medalja svih nas bez izuzetka.

 

Za volontiranje ne trebaš imati vremena, trebaš imati srce!

Ukoliko želite da budete volonter i dio velike porodice MFS-EMMAUS-a prijavni obrazac možete popuniti ovdje: