fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

VOLONTERIZAM

“Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu”- Ghandi

MFS-EMMAUS tokom dvije decenije svog rada i djelovanja najveću zahvalu, pored uposlenika, duguje svojim aktivnim volonterima koji su davali svoj maksimum kroz bilo kakvo humanitarno djelovanje koje smo realizovali.

 

Na hiljade volontera je prošlo kroz našu organizaciju, veliki broj njih je odrastao ne prestajući biti dio naših angažmana, iz dana u dan se ostavljao neizbrisiv trag koji će biti vodilja hiljadama drugih volontera. Sa ponosom ćemo svi zajedno kao uvijek doživljavati uspjehe istim intervalima da sve što se uradilo bude zajednička medalja svih nas bez izuzetka.

 

Danas brojimo preko 50 aktivnih volontera i oni su naša sigurnost i snaga koju ne smijemo izgubiti, jer u MFS-EMMAUS-u je sve nekako počinjalo i završavalo sa volonterskim angažmanom. Sve se radilo srcem i dušom ka ostvarenju ciljeva na koje smo ponosni za 23. godine postojanja.

 

Volonteri su protekle godine odradili 3 velike ekološke akcije: sađenja, pošumljavanja i čišćenja u Srebrenici. Zasađeno je 630 sadnica raznog voća, bijelog bora i ukrasnih stabala.

 

Volonteri su učestvovali u izgradnji Kuće susreta na Palama, zatim kroz stalne projekte koje realizuje Udruženje u radu sa djecom.

 

 

Veoma zanimljiv je bio i angažman mlađih volontera iz srednjih i osnovnih škola koji su redovno posjećivali Prihvatni centar „Duje“ i zajedno sa našim uposlenicima i korisnicima Centra izrađivali različite predmete na radno-okupacionim terapijama. Pohvalan je njihov angažman i na nekoliko sajmova i promocija Udruženja u kojima su aktivno učestvovali. Posebnu zahvalnost uputili bismo učenicima i nastavnom osoblju iz JU O.Š. „Hasan Kikić“, učenicima JU „Druge Osnovne škole“ i JU Mješovite Srednje škole „Gračanica“ iz Gračanice.

 

Volonterski angažman u 2022. godini ponovo je aktivirao prepoznatljivi Memorijalni turnir u futsalu u čast velikog humanitarca i prijatelja MFS-EMMAUS-a Franca Bettolia. Nakon nekoliko godina pauze prouzrokovane epidemiološkom situacijom u zemlji, turnir je održan na poligonu malih sportova Internatskog smještaja u Potočarima, a učešće su uzele brojne ekipe sastavljene od naših volontera, uposlenika i djece/korisnika Internata.

 

U MFS-EMMAUS-u je sve nekako počinjalo i završavalo se volonterskim angažmanom, sve se radilo srcem i dušom ka ostvarivanju ciljeva na koje smo ponosni za 24 godine postojanja. Na hiljade volontera je prošlo kroz našu organizaciju, veliki broj njih je odrastao ne prestajući biti dio naših angažmana, iz dana u dan se ostavljao neizbrisiv trag koji će biti vodilja hiljadama drugih volontera, a ponosit ćemo se svi zajedno i kao uvijek doživljavati uspjehe istim intervalima da sve što se uradilo bude zajednička medalja svih nas bez izuzetka.

 

Za volontiranje ne trebaš imati vremena, trebaš imati srce!

Ukoliko želite da budete volonter i dio velike porodice MFS-EMMAUS-a prijavni obrazac možete popuniti ovdje:

 

Novac koji donirate možete uplatiti na račune Udruženja

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746
Devizni račun:
SWIFT: UPBKBA 22
IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka
3383002250449586

SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482

Novac možete uplatiti putem PayPal-a