PRIHVATNI CENTAR “DUJE”

Siguran dom za sve osobe u stanju socijalne potrebe

Prihvatni centar “Duje” djeluje od 2004. godine kao centar za zbrinjavanje i rehabilitaciju svih kategorija stanovništva u stanju socijalne potrebe i jedan je od najvećih projekata Udruženja “HO Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS”.

Rad Centra usmjeren je na rehabilitaciju, resocijalizaciju, sa krajnjim ciljem reintegracije korisnika usluga u zajednicu.

U Centru je trenutno utočište pronašlo oko 440 korisnika, različitih socio-zdravstvenih potreba kojima se svakim danom pruža medicinska, edukacijsko – rehabilitacijska, odgojno – obrazovna pomoć, a sve to sa mnogo tolerancije, ljubavi i razumijevanja.

Korisnici usluga su: osobe treće životne dobi različitih kategorija i oboljenja, osobe sa intelektualnim i tjelesnim poteškoćama, nepokretne osobe sa kombinovanim smetnjama, beskućnici, mladi sa asocijalnim ponašanjem te mladi iz ugroženih/rizičnih grupa. U skladu sa propisanim međunarodnim standardima i normativima pružanje usluga se realizuje kroz četiri organizacione jedinice Prihvatnog centra:

•  Centar za stara i nemoćna lica;
  •   Centar za lica sa duševnim smetnjama;
  •   Centar za lica sa invaliditetom i
  •   Centar za djecu i mlade.

Svojim sadržajem Prihvatni centar Duje korisnicima osigurava bezbrižan i siguran boravak a vašom mjesečnom donacijom u iznosu od 40 Eura za jednog korisnika, direktno pomažete naš rad i dajete nam podršku da korisnicima centra pružimo kvalitetnije uslove života.

Novac koji donirate možete uplatiti na račune Udruženja

Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746